Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a jó terepgumi a különböző terep viszonyok közt?

Ha terepjáróval kalandot tervezünk valahol, sok mindent át kell gondolni, mielőtt elindulnánk, az egyik legfontosabb a gumiabroncsok. Győződjünk meg arról, hogy megfelelő 4x4-es abroncskészlettel, például terepgumi, szereltük fel a járműve

A MEGFELELŐ 4X4-ES GUMIK KIVÁLASZTÁSA

Ha már utaztunk keményebb terepen, akkor pontosan tudjuk miért nagyon fontos a strapabíró terepgumi kiválasztása, hiszen az autó is csak a megfelelő gumikon lehet elég stabil a kalandunkhoz. A szokásos közúti gumiabroncsokkal terepen nem juthatunk messzire. Valójában még bizonyos terepgumi abroncsok is megküzdhetnek bizonyos terepakadályokkal. A tökéletes élmény érdekében ezért érdemes beruházni egy erős prémium off road gumi készletbe.

4X4 SÁR GUMIK

A sárabroncsok kiválóan univerzálisak a jobb teljesítmény érdekében terepen. Nagy futófelületi blokkokkal és a gumiabroncs szélein lévő üregekkel tervezték őket. Az egyes futófelület-blokkok közötti nagy üregek kényelmes öntisztító módszert biztosítanak a gumiabroncsok számára. Ahogy az abroncs átgurul a vastag sáron, a barázdák lehetővé teszik a sár kiszorítását, így szükség esetén jobb tapadást biztosít. Sáros, krétás vagy agyagos terepen a vékonyabb gumiabroncs könnyebbé teszi az utazást. Ha tőzeges talajon szeretnénk kalandozni jobb, ha ezt szélesebb gumiabroncskészlettel tesszük. A sárgumikat legjobban normál terepre tervezték, azonban a sárgumik többsége közúti közlekedésre is alkalmas, így mindkét világból a legjobbat nyújtja.

EXTREME 4X4 GUMIABRONCSOK

Az extrém gumiabroncsokat csak a legzordabb terepre tervezték. A kizárólag terepre készült extrém gumiabroncsok extra nagy futófelület-blokkokkal készülnek, amelyeket nagy üregek választanak el egymástól. A gumiabroncsok agresszív mintázata segít levágni a felső sárréteget, és mindkét oldalon kilökni azt. Extrém gumiabroncs-készletet kell vásárolni, ha zord körülmények között kíván részt venni. Átnyomnak minden hegymászáson, árkon és vágányon, amivel találkozunk, és sértetlenül jönnek ki a túloldalon.

Ha már megvan régebbről egy garnitúra off-road 4x4-es gumi és csak szeretnénk újra használni őket akkor a kötelező ellenőrzések elvégzése után bizonyosodjunk meg arról, hogy abroncsaink továbbra is alkalmasak a használatra és már indulhatunk is.