Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rakodó gumi

Rendezés:

Targonca abroncs 4,00-8 Armour B-1/8pr TT

93 db raktáron
11.900 Ft (9.370 Ft + ÁFA)

Targonca abroncs 18*7-8 Armour L-6/16 pr TTF

7 db raktáron
19.900 Ft (15.669 Ft + ÁFA)

5 8 MARCHER W-9C solid PR10 TT

12 db raktáron
20.900 Ft (16.457 Ft + ÁFA)

Targonca abroncs 5,00-8 Armour L-6/10pr TTF

130 db raktáron
23.900 Ft (18.819 Ft + ÁFA)

7.00-15 14PR P222 Set Extra Wall Security

10 db raktáron
29.900 Ft 24.900 Ft (19.606 Ft + ÁFA)

TVS 16*6-8 IT30 18PR TT

10 db raktáron
27.900 Ft (21.969 Ft + ÁFA)

Targonca abroncs 6,50-10 Armour L-6/10pr TTF

164 db raktáron
27.900 Ft (21.969 Ft + ÁFA)

6 9 MARCHER W-9C PR10 TT

12 db raktáron
29.900 Ft (23.543 Ft + ÁFA)

6,00-9 CK50 12PR TT GTK

12 db raktáron
31.900 Ft (25.118 Ft + ÁFA)

Sok rakodógép mindennapos intenzív használatban van, ez pedig azt jelenti, hogy az abroncsok kopását is figyelemmel kell kísérni. A rakodógépek igen nagy súlyokkal dolgoznak, ennek megfelelően a sérült, repedt gumikat minél előbb cserélni kell a személyzet és az áruk biztonsága érdekében. A Tutigumi-nál Ön is minőségi rakodógép gumi típusok közül választhat kiváló árak mellett. Párezer forintért is rendelhet új abroncsokat számos különböző rakodógéphez, továbbá beírhatja a konkrét méreteit is a kívánt abroncsnak keresőnkbe, hogy gyorsan megtalálja az ideális terméket gépéhez. Targonca abroncsok 4,00-8 ARMOUR B-1/8PR TT méretekben, tömör 4,00-8 ANYGO XZ-01 (3.0) fajtában, 166-8 IT30 18PR TT TVS és egyéb méretekben is megrendelhető webáruházunkban mindössze pár kattintás segítségével.

Belföldi raktárkészlettel dolgozunk, így a rakodógép gumik kiszállítása rendkívül gyors. Ha sürgősen van szüksége cserére, akkor mindenképp nézzen szét online felületünkön vagy vegye fel velünk a kapcsolatot minél előbb. Speciális targoncákhoz, emelőgépekhez és egyéb járművekhez biztosítunk kiváló orosz gyártmányú abroncsokat elérhető áron. A Tutigumi-nál sok éve foglalkozunk abroncsokkal és kiemelt készlettel rendelkezünk a legjobb gépjármú abroncsokból, teherautó gumikból, targonca és egyéb rakodógép gumikból, motorkerékpár és offroad gumikból, továbbá egyéb termékekből és kiegészítőkből. Ha gyorsan van szüksége új, megbízható abroncsokra, akkor nálunk tökéletes helyen jár. Ismerje meg részletesen termékeinket még ma!

A rakodógép gumi is hozzájárul a munka hatékonyságához

Rakodógép gumi kategóriába általában két fajta gép abroncsait soroljuk: a targoncákat és a bobcateket. Természetesen van néhány ettől eltérő rakodóipari gumi, amik állványzatokat és különböző emelőket hordoznak. Az ilyen járművek gumijaival szemben teljesen más elvárások vannak, mint a közúti forgalomban résztvevő járművek abroncsai esetében. Ez nem jelenti azt, hogy ne számítana a minőség vagy mindegy lenne, hogy milyen gumit választunk.

A rakodó gépek nagy terhelés mellett, de lassan tudnak haladni. A mintázatnak nem a csapadék kivezetése a célja, hanem a kapaszkodás és a stabilitás biztosítása. Jellemző a gumik erős oldalfala - még a tömör kivitelek esetében is erősített - a kormányzást, biztos futást segítő mintázat. A futófelület a kerék méretéhez képest általában széles, ezzel is növelve a stabilitást.

Minden rakodógép gumi erős igénybevételnek van kitéve. Gyakoriak az indulások, fékezések, álló helyzetben történő kerékforgatások és mindezt gyakran nagy súlyok alatt. Az általában kicsike átmérőjű kerekek így erősen elhasználhatják az abroncsot. A rakodógép gumi rendszeres ellenőrzése a kezelőszemélyzet és a mozgatott áruk épsége miatt is fontos. A kopott, repedezett, elöregedett gumit ki kell cserélni. A targonca gumikon is gyakran van kopásjelző. A legtöbb gumi defekt nélkül is elöregszik 10 év használat alatt. Ha repedések vagy egyenetlen kopások jelentkeznek, szintén megérett a rakodógép gumi cseréje. A megfelelő gumi használata növeli a gép hatékonyságát így jelentősen segíti, könnyíti a munkavégzést.

A rakodógép gumi vásárlása nem is feltétlenül egyszerű, mivel nagyon sokféle abroncs létezik, az árak között pedig akár tízszeres különbség is lehet. Méretben és kivitelben is nagy a változatosság. Tömör gumik, valamint tömlővel szerelt és tömlő nélküli változatok is kaphatóak. Utóbbiaknál fontos mérlegelési szempont, hogy gond esetén a tömlősök kisebb nyomással is szerelhetőek, míg a tömlő nélküliek nem. A tömör gumik sem homogének: futófelületük más anyagból készül, mint belsejük. A kopóréteg és az erősített oldalfal alatt egy lágyabb, puhább réteg található.

A bobcat gumi vásárlása más mérlegelés szempontokat is igényel. Nem mindegy, hogy sima talajon, mondjuk egy üzemcsarnokban, esetleg aszfalton vagy terepen fogjuk használni munkagépünket. A terep esetében is mérlegelnünk kell, hogy inkább puha, homokos, esetleg saras helyen kell megállnia a helyét a bobcatnek vagy inkább törmeléken kell áthaladnia.

Puhább, homokos vagy saras felületen érdemes levegővel töltött kompaktrakodó abroncsot választani, mert ezek jobban tudnak kapaszkodni, azaz nem csak síkon tudnak dolgozni. Építéseknél, bontásoknál jó választás lehet a tömör abroncs, ami soha nem lyukad ki. Ugyanakkor csak sík terepen lehet vele dolgozni, különben a gép könnyen megcsúszik. Ebből kifolyólag a döntött terepen való építés vagy bontás problémás lehet. Megoldást jelenthet ha utólag vágatunk mintát egy tömör gumiba, de ennek hátulütői is lehetnek és a gumi viselkedése is kiismerhetetlenné válhat (visszautalnánk arra, hogy a tömör abroncsok jelentős része sem homogén szerkezetű). Ha ilyenen gondolkodnánk, előtte mindenképpen keressünk fel egy szakosodott abroncskereskedőt - az esetek elsöprő többségében lesz megoldási javaslatuk. A kizárólag tiszta, belső üzemcsarnokokban használt rakodók esetén megfontolandó a slick gumi. Itt ez nem a versenygumit jelenti, hanem azt, hogy a gumi felülete teljesen sík.

Jogosan merül fel, hogy érdemes-e használtan venni ilyen gumit? A kopást, sérüléseket és a gumi elöregedését itt is érdemes figyelembe venni. Ugyanakkor lehetnek olyan speciális használati körülmények (például általában más helyzetben használjuk munkagépünket, de egy megbízást kapunk másra), ahol megfontolandó.

A munkaeszközök változatossága miatt a rakodógép gumi beszerzése nem mindig egyszerű feladat, különösen, ha nincsen már meg a pontos leírás arról, hogy milyen abronccsal szerelték eredetileg az eszközt. Amennyiben nem találunk teljesen azonos darabot, inkább minden keréken cseréljük ki az abroncsot. Az abroncs megrendelése előtt forduljunk tanácsért szakértőkhöz, esetleg fényképezzük le a gumiabroncsot és próbáljunk meg rajta minél több jelölést, feliratot találni, ami árulkodó lehet.