Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire figyeljünk a kisteherautó gumi karbantartásánál?

Egy teherautó gumi abroncsai strapabíróak, hiszen rendszeresen viselik a nagy terhelés súlyát. A városokban változó útviszonyok között, fontos hogy a gumiabroncs a kisteherautókon képes legyen ellenállni tartós használat miatti nyomásnak és igénybevételnek. Épp ezért létfontosságú, hogy figyelemmel kísérjük a gumi állapotát, hogy probléma esetén még időben közbe tudjunk lépni.

A megfelelő terepgumi kiválasztásával csökkenthetjük az üzemanyag-fogyasztást, pénzt takaríthatunk meg, és csökkenthetjük a környezetbe kibocsátott szén-dioxidot is.

A gumi megfelelő karbantartása

A gumi teljesítményének maximalizálása érdekében kulcsfontosságú a gondozásuk. Nemcsak a költségeket növeli, hanem a biztonságot is veszélyezteti, ha nem nézzük meg rendszeresen a gumiabroncsok állapotát. Van azért néhány tipp és trükk a kisteherautók gumiabroncsainak karbantartásához.

Gumiabroncs futófelület

A kopott futófelülettel rendelkező gumiabroncsok féktávolsága hosszabb, és kevésbé reagáló, ami azt jelenti, hogy vészhelyzetben nem állnak meg olyan gyorsan.

Gumiabroncsnyomás

A megfelelő abroncsnyomás a járműveknél, de különösen a kisteherautó gumiabroncsoknál jelentősen csökkentheti a vezetési költségeket. Ezenkívül csökkentheti a CO2-kibocsátást, és javíthatja a vezetési biztonságot és a teljesítményt.

Ha azt veszzük észre, hogy a gumiabroncsok egyenetlenül kopnak, annak oka lehet a nem megfelelő gumiabroncsnyomás. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a kisteherautó abroncsai több energiát fogyasztanak, ezért több üzemanyagra van szükség a vezetéshez. A jól karbantartott gumik tehát költségcsökkenéshez is vezethetnek.

Igazítsuk a gumikat a terheléshez

A kisteherautók nehéz terheket szállítanak, azonban fontos figyelembe venni, hogy mekkora a rakomány, és milyen hatással lesznek az abroncsokra. Ez összefügg a megfelelő gumiabroncsnyomással, mivel ennek a furgon terhelésétől függően változnia kell. Ha túlterheljük a járművet, és nem állítjuk be a nyomást, az az abroncsok gyorsabb kopását eredményezi, ezért ügyeljünk arra, hogy a szállított tehernek megfelelően ellenőrizzük a kisteherautó gumiabroncsainak megfelelő nyomását.