Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Versenypálya tesztelés - hogyan készüljünk fel?

Sokan vagyunk, akik szeretnék kipróbálni járművüket nagy sebesség mellett, de mindezt biztonságosan, kontrollált keretek között tennénk. Több versenypálya is rendelkezésre áll hazánkban is, amit hosszabb-rövidebb időre kibérelhetünk és szabadon tesztelhetjük verdánkat. Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt érjük el, nem elég pusztán felhajtanunk a versenypályára, autónkat is fel kell készíteni a feladatra.

Érdemes lehet egy verseny körülmények között is helytálló gumira váltanunk, ugyanakkor a ritka alkalmakért nem biztos, hogy megéri a legdrágább, közutakon nem használható darabokat választanunk. Azt is figyelembe kell venni, hogy az igazán profi versenyzésre szánt darabokból a legjobb teljesítményt nem lelkes amatőrök tudják kihozni. Nyitásnak tehát ajánlott egy megfelelő minőségű, de árában is elfogadható terméket választani.

A Laufenn gumi hosszú évek óta bizonyított a motorsportban, és híres a kiváló tapadásról és az elképesztő teljesítményről. A Laufenn gumi olyan fejlett technológiát és anyagokat alkalmaz, amelyek lehetővé teszik az autók számára, hogy a legnagyobb teljesítményt nyújtsák, legyen szó akár gyors körökről, vagy hosszú távú versenyekről.

A Taurus gumi méltán jó hírű márka. A Taurus abroncsok kiválóan működnek mindenféle időjárási körülmények között, és tükéletes tapadást biztosítanak a kanyarokban és az egyenes, gyors szakaszokon egyaránt.

Természetesen a gumiabroncsok mellett az autó minden alkatrészének tökéletesen kell működnie. Különösen fontos, hogy a fékek és a futóművek beállításai rendben legyenek, hiszen ezek szintén elengedhetetlenek a stabil úttartáshoz. A tesztelés előtt érdemes átnézetni járművünket.

A versenypálya minden szakasza, az egyenesektől a kanyarkombinációkig jó lehetőséget jelentenek a sofőrök számára, hogy képességeiket és járműveik teljesítményét teszteljék. A Laufenn és a Taurus abroncsok biztosítják, hogy az alkalmi versenyzők minden pillanatban a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák, és kihozzák magukból a maximumot a tesztelés élménye során.

Korábbi bejegyzések: