Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A biztonság számít a mezőgazdasági gumi vásárlásakor is

Beírjuk a keresőbe, hogy 15. 5 x38 mtz gumi eladó olcsón és az első találatra lecsapunk. Biztosan nem ez a jó megoldás, ha a mezőgazdasági gép vagy traktor gumi vásárlást úgy szeretnénk letudni, hogy a vásárolt darabot biztonságosan is használhassuk. Nyilván ezekkel a járművekkel nem száguldozunk, de ez nem jelenti azt, hogy a biztonság ne lenne szempont.

A mezőgazdasági gépek és traktor sokszor jelentős súlyokat mozgatnak és bizonytalan terepen is helyt kell állniuk. Ha a gumi ilyen helyzetben cserben hagy minket, az nem csak nehézséget okoz az újabb csere miatt, de biztonsági kockázatot is jelenthet. A nem várt defekt baleseteket okozhat és ugyan ezen eszközök sebessége elenyésző, de biztonsági felszereléseik nem is lennének alkalmasak ennél nagyobb tempójú ütközésnél helytállni. Sőt, valljuk be, egy sokat használt MTZ traktor nem biztonsági felszereléseiről híres.

Traktor gumit ezért ugyanúgy csak megbízható, leinformálható helyről vásároljunk, mint ha személyautóra választanánk új abroncsot. Kérjünk számlát, hiszen ez biztosítja számunkra a garanciát, az eladó részéről pedig a felelősségvállalást a termék minőségéért. Ha nincs számla, nincs felelősségvállalás, ki tudja milyen a minőség.

Használt gumi vásárlása traktorok esetében sem ajánlott. Jellemzően van annak oka, hogy valaki már lecserélte, nem tartotta megfelelőnek az adott gumit. A legritkább esetben van arról szó, hogy az előző tulajdonos nem tudta hova tenni a pénzét ezért a még jó gumiját lecserélte még jobbra. A valóság az, hogy már nem érezte biztonságosnak a munkavégzést az adott gumiabroncs használata mellett.

Mezőgazdasági gumik a nagyobb gumikereskedőknél, az online áruházakban és a mezőgazdasági gépekre és traktorokra szakosodott boltokban kaphatóak. Az árak jelentősen eltérhetnek, így megéri körbenéznünk az ajánlatok között, de a nem hivatalos helyről származó használt abroncsoknak ne dőljünk be. Nem éri meg. Mivel a mezőgazdasági gumik szállítása jelentős összeg lehet, érdemes közeli kereskedőt választani vagy olyan webáruházból rendelni, ami vállalja a kiszállítást.

Korábbi bejegyzések: