Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Olcsó terep- és motocross gumik

Akárhogy nézzük, az offroad autózás és a motocross alapvetően luxus hobbi, ami nem olcsó.

Rendelkeznünk kell a megfelelő járművel, az üzemanyag sem olcsó és akkor a rendszeres karbantartási költségeket és adófizetési kötelezettségeket nem is említettük. Az igazán vad élményekhez a közúti abroncsainktól teljesen eltérő terepgumi felszerelést is kell vásárolnunk. Ezek száraz poros vagy éppen lucskos, sáros közegben éppúgy megállják a helyüket, mint sziklákon vagy közúton elő nem forduló meredekségű lejtőkön.

A gumi fontos, akár döntő jelentőségű is lehet abban a kérdésben, hol tud elmenni járművünk vagy hol akad el. A gumik biztosítják a tapadásunkat minden felületen. A terepgumik egy részének ráadásul nem csak hobbi körülmények között kell helytállnia, tehát akkor, amikor letérünk az utakról, hanem a mindennapi közlekedés során is biztonságot kell nyújtaniuk használóiknak. A terepgumik igénybevétele jellemzően nagyobb, mint a hagyományos közúti daraboké.

Az egyre jelentősebb járművekhez köthető kiadások mellett sokaknak kell visszafogniuk autós és motoros költéseiket. Márpedig ha egy gumi megérett a cserére, akkor ott nincs mit mérlegelni, kopott gumival nem lehet és nem is szabad közlekedni sem terepen, sem közúton. Ilyenkor bizony egyre gyakrabban kerül beállításra alacsonyabb költségkeret az új szett keresésekor.

A Linglong Kína egyik vezető autógumi gyártója, piaci részesedése világviszonylatban is egyre jelentősebb. A kínai és thaiföldi gyárak mellett 2019 óta a szomszédos Szerbiában is üzemeltet gyárat, így egyre könnyebben jutnak el termékei Magyarországra is. A cég európai előírásoknak megfelelő, kedvező árfekvésű termékekből rendelkezik széles választékkal. A Linglong terepgumi az egyik legolcsóbb elérhető új offroad gumi a hazai piacon. Tény és való, hogy tulajdonságaiban elmarad a drágább típusok teljesítményétől, de messze jobb és biztonságosabb vele közlekedni, mint kopott abroncsokkal. Ha a választásnál fontos szempont az ár, mindenképpen érdemes számításba venni az új abroncsok vásárlásakor a kínai gyártó termékeit.

Korábbi bejegyzések: