Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A terepjáró gumi terepen és aszfalton is megállja a helyét

A gumigyárak kínálata hatalmas lett az elmúlt időszakban. Már minden járműre találunk tökéletesen illeszkedő gumiabroncsokat. 

A repertoárban szerepel a terepjáró gumi, téli és nyári gumi, munkagépekre és mezőgazdasági gépekre kialakított speciális gumi valamint a négy évszakos gumik is. A gumigyártó cégek sokáig kísérleteztek, gondosan alakították ki minden egyes típusra a legmegfelelőbb darabokat. Végül, a tervezés és a tesztelések során a kerekek méretét és felületkiképzését helyezték előtérbe. Ha Ön nem szakember ezen a területen, és egy terepjáró gumira gondol, akkor az első kép, ami megjelenik a lelki szemei előtt, az a hatalmas gumiabroncs.

Ez nem véletlen, hiszen a köztudatba is beszivárgott az a feltevés, hogy csak akkor jó egy terepjáró gumi, ha hatalmas és ijesztően nagy barázdamélységekkel van ellátva. Aki látott már valaha vagy esetleg már vezetett terepjárót, az tudja, hogy ezeknek a járműveknek sokszor nehéz terepen is meg kell állniuk a helyüket, de nem feltétlen óriási méretű kerekekkel lehet ezt elérni. Sokszor, a városi terepjáróknál, már figyelembe kell venni azt is, hogy nemcsak külső terepen közlekednek velük, hanem a városi közlekedésben is hatékonyan kell üzemelniük. Emiatt a terepjáró gumi tervezésekor az elsődleges szempont az volt, hogy olyan terméket készítsenek, ami mindkét esetben, tehát terepen és városi környezetben egyaránt, megbízhatóan hajtható legyen.

A nehéz terep miatt sokkal mélyebben barázdált gumifelületre van szükség, ami lehetővé teszi a terepjárónak azt is, hogy akár hegyes-dombos vidéken is feljusson magasabb és meredekebb helyekre. Arra is gondolni kell, hogy számos esetben előfordulhat, hogy sáros terepen kell áthaladnia az autónak, ezért a terepjáró gumi kialakításának ezt is lehetővé kell tennie. Mindenesetre, ha terepjáró gumi vásárlásra kerül a sor, érdemes körültekintőnek lennie, mivel ezekre a gépkocsi típusokra teljesen új készletet választani nagy anyagi felelősség. Vásárlás előtt érdemes eladóink véleményét is kikérnie.

Tartalomhoz tartozó címkék: terepjáró gumi terepjáró gumi ár