Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minden, amit tudni akartál az autó gumi működéséről I.

Bármely jármű legalapvetőbb tartozéka a gumi, lehet ez akár tehergumi vagy terepgumi, de a motor gumi minősége és fajtája is legalább ilyen fontos. A gumi tipikusan olyan alkatrész, amit nem pár hétre, inkább pár évre vásárolunk. Ahhoz viszont, hogy a gumi megfelelően karban legyen tartva figyelnünk kell jó néhány dologra.

Gumiabroncsnyomás

Havonta ellenőrizni kell a gumiabroncsok nyomását, mivel a megfelelő gumiabroncsnyomás csökkenti annak kockázatát, hogy elveszítsük az uralmat a jármű felett. Ezenkívül a megfelelő nyomás megvédi abroncsainkat az idő előtti kopástól és a belső szerkezet visszafordíthatatlan károsodásától. Fontos, hogy havonta egyszer ellenőrizzük a nyomást, mert az alul- vagy túlfújás csökkentheti a gumiabroncsok élettartamát, befolyásolhatja azok teljesítményét és növelheti a károsodás kockázatát, és a megfelelő abroncsnyomás még üzemanyagot is megtakaríthat. Az ajánlott gumiabroncsnyomás megtalálható járműve használati útmutatójában, vagy a jármű ajtaján vagy ajtókeretén vagy az üzemanyag-fedél belső oldalán található címkén.

Gumiabroncsok kopása és mélysége

Ügyelnünk kell arra is, hogy rendszeresen ellenőrizzük a gumiabroncsok profilmélységét, és cseréljük ki őket, ha elhasználódnak. Ez garantálja a maximális tapadást. A gumiabroncsokat le kell cserélnünk, még azelőtt, hogy a futófelület mélysége elkopna 1, 6 miliméterre. Biztonsága és mobilitása a futófelület megfelelő mélységétől függ, mivel a futófelület barázdái eloszlatják a vizet a gumiabroncs alól. Minél nagyobb a futófelület mélysége a gumiabroncsokon, annál több vizet tudnak eloszlatni, csökkentve a vizen csúszás kockázatát.

Egyensúlyozás

A gumik megfelelő kiegyensúlyozása segít megelőzni a gumiabroncsok idő előtti kopását és megszünteti a vibrációt. Ezenkívül védi járműve felfüggesztését, kormányrendszerét és csapágyait. Onnan lehet tudni, hogy a kerék nincs egyensúlyban, ha az egyik terület nehezebb vagy könnyebb, mint a többi. Ez egyenetlen és gyors futófelület-kopást, vibrációt, nagyobb igénybevételt okoz az érintett részeken és az idő előtti kopáshoz vezet.