Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Megfontolandó márka téligumi választáshoz

Megfontolandó márka téligumi választáshoz
Téligumi vásárlásnál sokfajta szempontot kell figyelembe vennünk akár személyautó, akár autóbusz, akár teherautó gumi esetében.

Járművünk és annak használatának jellegzetességeinek figyelembevétele mellett megfizethető árú, de minőségi terméket szeretnénk a hűvösebb évszakban való biztonságos vezetéshez. Magyarországon évtizedek óta összeforrt a Taurus gumiabroncs neve a kiszámítható, jó minőséggel.

A márka kínálata széles, múltja tekintélyt parancsoló. Éppúgy találkozhatunk vele egy régi ifa gumi felirataként, mint napjainkban az egyik legmodernebb téligumi gyártójaként. A cég manapság elsősorban a személyautók és kisteherautók számára gyárt abroncsokat. A téligumi áraik versenytársaikhoz képest kedvezőek, ugyanilyen árfekvésben nehéz hasonlóan jó adottságú darabokat találni. A legnépszerűbb termékük a több méretben kapható WINTER 601, valamint a jellegzetes mintájáról könnyen felismerhető WINTER E-C-2.

A Taurus gumi a nyári változatok során sem szégyenkezhet. A márka külön figyelmet fordít a high performance és ultra high performance változatok fejlesztésének és több méretben készít sportos kivitelű négy évszakos gumiabroncsokat is. Népszerű, átlagos átmérőjű, touring gumijaik ára nem éri el a 20 ezer forintot darabonként, de a magas minőségű és nagy méretű kivitelek is 40 ezer forint alatt maradnak guminként.

A Taurus gyárat nem sokkal az I. világháborút megelőzően, 1912-ben alapították Tauris Pneumatik néven, kisebb változtatással, de ma is ezt a nevet viseli. 1949-ben a fejlődő gyárat államosították és a korszellemnek megfelelően átnevezték. A márkanév az 1970-es években tűnt fel újra, amikor az állami vállalat ismét felvette az alapításkori elnevezésre utaló Taurus Gumiipari Vállalat nevet.

A rendszerváltás után a hazai piacra betörő és itt beruházó nemzetközi gumigyártó a Michelin vásárolta fel a Taurus Gumiipari Rt-t 1996-ban. A francia tulajdonos több telephelyet is megtartott, illetve létrehozott hazánkban, saját felső kategóriás márkája mellett a hazai piacon jó hírnevet szerzett Taurus gumik gyártását is folytatta. Ha a termék magyar kötődése is szempont, akkor ez egy újabb érv a Taurus mellett.

Korábbi bejegyzések: