Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Off road gumiabroncsok

Rendezés:

235/65 R 17 XL AS02 TL AEOLUS

1 db raktáron
15.500 Ft (12.205 Ft + ÁFA)

225 60 R18 Nankang SV-55 XL DOT17 Off Road Téli abroncs

1 db raktáron
17.900 Ft (14.094 Ft + ÁFA)

235 50 R18 Toyo G3S Ice Observe SUV XL DOT16 Off Road Téli abroncs

1 db raktáron
18.900 Ft (14.882 Ft + ÁFA)

Terepjáró abroncs 205/70-R-15 Linglong Comfort Master 96T

12 db raktáron
20.900 Ft (16.457 Ft + ÁFA)

295 40 R20 Falken HS01 SUV XL MFS DOT18 SUV Téli abroncs

1 db raktáron
22.900 Ft (18.031 Ft + ÁFA)

Terepjáró abroncs 215/70-R-15 Mileking MK668

10 db raktáron
22.900 Ft (18.031 Ft + ÁFA)

205 55 R17 Fortune FSR901 XL Off Road Téli abroncs

20 db raktáron
23.900 Ft (18.819 Ft + ÁFA)

205 70 R15 Fortune FSR801 Off Road 4x4 országúti

20 db raktáron
24.900 Ft (19.606 Ft + ÁFA)

Mindig is nagy volt meghódítani a természetet járművekkel, hiszen egy kicsit elrugaszkodhatunk a mindennapos közlekedési szabályoktól és koncepcióktól, és felfedezhetjük a kevésbé bejárt útvonalakat. A nyár közeledtével az offroadozás is feléled, és tekintve, hogy a terepjárók és a cross motorok gumijai igencsak intenzív használatnak vannak kitéve, minden szezon előtt érdemes ellenőrizni az abroncsok állapotát, hogy azokkal lehet-e továbbra is offroadozni. Ha szeretné járművét minőségi és megbízható off road gumi típusokkal felszerelni, akkor nálunk tökéletes helyen jár. Több, mint 300 különböző off road gumi áll rendelkezésére webáruházunkban, melyek mind minőségi alapanyagokból készülnek és jól bírják a homokos, salakos, köves talajt hosszú távokon is.

225/65-R-17 TRIANGLE TE-301 102H, valamint 205/70R15 ALL TERRAIN TL CORDIANT terepjáró abroncsaink remek választásnak bizonyulnak, ha költséghatékony off road gumikat szeretne autójára tenni. Előszeretettel ajánljuk a Cordiant abroncsokat, ha offroadozásról van szó, ugyanis ezek a termékek remekül teljesítenek minden körülmény között. A Cordiant gumiabroncsok megbízható tapadás nyújtanak még az olyan terepeken is, ahol a legtöbb hagyományos off road gumi elvérezne. A gyártó folyamatosan fejleszt és tesztel új abroncsokat olyan nagy múltú európai cégek közreműködésével, mint például az IDIADA (Spanyolország), a Test World (Finnország), az Arctic Falls (Svédország), és a DECRA (Németország). Ismerje meg Ön is részletesen abroncsainkat és válassza ki az igényeinek megfelelőt még ma!

Terepgumi típusok és konkrét ajánlatok

Amikor terepjáró vagy SUV választása mellett döntünk általában ott motoszkál bennünk, hogy ki is kellene próbálni mit is tud a jármű terepen. Ez még akkor is így van, ha legtöbbször nem dagonyázásra szeretnénk használni autónkat. Ahhoz azonban, hogy kihozhassuk járművünkből a maximumot, megfelelő gumival is fel kell szerelnünk.

Terepgumi vásárlásakor leginkább azt kell mérlegelnünk, hogy milyen körülmények között fogjuk használni járművünket a szerelt abronccsal. A terepjáró gumi megnevezés önmagában csak annyit tesz, hogy terepjárókra vagy SUV-okra szokták szerelni. Négy nagyobb csoportot különítünk el a terepgumik közt, amiknek saját jelölésük és eltérő tulajdonságaik vannak. Mindegyik típusból ajánlunk is egy-egy konkrét darabot. A példáknak egy aránylag kis méretű terepjárót veszünk, mondjuk egy Suzuki Vitarat. Az ilyen járművekre a terepgumi r15 jelzéssel ellátott termékeket keressük. Az R jelentése radial, míg mögötte a kerék átmérőjének mérete szerepel collban megadva.

A példákban hozott terepgumik java természetesen más méretben is kapható, sőt, az r15 egy aránylag kicsi méret, az ennél nagyobb átmérőjű gumiabroncsok között sokszor a választék is bőségesebb. R15 alatt pedig gyakorlatilag nem gyártanak terepgumit.

A H/T jelzéssel ellátott gumi igaziból nem terepgumi. Kifejezetten városi vagy közúti használatra szánt darabok ezek, amikkel nem hagyhatjuk el a szilárd burkolatot. Hosszút távú utazásokhoz ugyanakkor kifejezetten ajánlott. Téli és nyári változat egyaránt létezik belőlük, érdemben nem különböznek a személyautók gumijaitól. Fogyasztásuk kedvezőbb, zajhatásuk alacsony. Ami a különbséget jelenthet a sima gumikhoz az terhelhetőségük, a terepjárók általában nehezebbek, mint a kis méretű személyautók - érdemben ugyanazt nyújtják, mint bármelyik hagyományos személyautó abroncs.

A/T vagy más néven all terrain gumik alkalmasak közúti közlekedésre és megállják a helyüket könnyebb terepen is. Nem tudunk velük árkon-bokron keresztülmenni, de nem kell a dózerúton félnünk attól, hogy könnyen defektet kapnánk. Az A/T terep gumi igen népszerű azok körében, akik munkájuk miatt kénytelenek többször is terepre menni, de alapvetően országúton használják járművüket. Nekik jó választás lehet a Triangle 235/75R15 S TR292 AgileX, ami nem olcsó, de biztosan nem lesz rá panasz.

Az M/T a valódi off road gumi jelzése. Ezeket az abroncsokat terepre optimalizálták és ugyan lehet velük közúton haladni, de tulajdonságaik miatt nem ezekkel ajánljuk a hosszabb utazásokat. A terepen viszont ott is megállják a helyüket, ahol más gumik már elvéreznének. Akár téli és nyári szezonban is használhatóak. Az M/T, azaz mud terrain, gumik alcsoportját jelentik az igazán extrém körülményekre tervezett simex abroncsok. Na ezek aztán tényleg elmennek bárhol. Hagyományosabb M/T abroncsokat a Linglong terepgumi családjában is találunk kedvező áron. Ilyen mondjuk a Green-Max 4*4 típus, amiből a nyári változat 15 ezer forintból, míg a téli 30 ezer forintból jön ki. Ha extrémebb, simex hez hasonló gumi a cél, akkor a Comforser 205/70R15 CF3000 lehet jó választás, aminek közepesen kemény anyagösszetétele nyári és téli használhatóságot is lehetővé tesz.

M&S, ami a mud and snow (sár és hó) rövidítése, kissé megtévesztő lehet. A jelölésből nem feltétlenül derül ki, hogy A/T vagy M/T gumiról van-e szó, és hiába van ott a hó szó a nevében, ettől még nem feltétlenül lesz téli gumi. Mielőtt vásárolunk érdeklődjünk a terepgumi pontos jellemzőiről. Konkrét ajánlatunk is van természetesen, a 205/70 R 15 SAHARA M+S TL INSA-TURBO, ami jól teljesít aszfalton és terepen egyaránt.

Minden terepgumira jellemző, hogy hangosabb, mint a hagyományos személyautó abroncsok. A terepjáró képesség növekedésével általában csökkennek képességeik aszfalton. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne velük biztonságosan autózni, de egy igazi off road gumit nem arra találtak ki, hogy autópályán menjünk vele. A terepgumik általában növelik a jármű fogyasztását - ez terepen szintén kevésbé lényeges szempont, de közúton számít.