Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Furcsa gumik online: traktor, targonca vagy éppen chopper

Egy középkategóriás Taurus téli gumi beszerzése nem túl nehéz. Egy olyan bevált és népszerű márka esetében, mint a Taurus gumi, várhatóan minden nagyobb gumisnál találkozhatunk. Ha a szokásostól eltérő termékre van szükségünk, már jóval nagyobb gondba kerülünk, ha személyesen szeretnénk azt beszerezni. Természetesen semmi sem lehetetlen, vannak széles választékkal rendelkező gumisok, akik az általános termékkínálaton túl specializálódtak is extrémebb fajtákra.

Egy jó motorgumis biztosan tart chopper abroncsokat is - néhányat. Mint ahogyan mezőgazdasági és traktor gumi is beszerezhető akár azonnal is azokban a térségekben, ahol erre komolyabb igény van. A világháló egyik hatalmas előnye, hogy bárhonnan elérhetjük a kereskedőket, akiknek nem kell fizikailag hatalmas készleteket egy helyszínen felhalmozniuk ahhoz, hogy igazán nagy választékot tartsanak. Az online boltokban nincs határa a kínálatnak, gyakorlatilag minden bemutatható, mint ahogyan a vásárlónak sincsen szüksége arra, hogy a helyszínre utazzon.

Az online vásárlás szabályai nem csak cipőkre és mobiltelefon tokokra vonatkozik, hanem akár egy teljes gumiszettre is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a megrendelt gumikat 14 napon belül indoklás nélkül - tehát nem csak akkor, ha a termék hibás - visszaküldhetjük. Nyilván a postázásnak lehet díja, de az biztosan jóval kevesebb, mint amit az a kockázat jelent, hogy a gumiabroncs esetleg nem megfelelő. Ugyanakkor erre eleve kisebb az esély, mint egy cipő esetében. Amíg a cipőnél valós lehetőség, hogy nem jó a méret, addig egy guminál körültekintő rendelés esetén ez nem áll fent. Részben el is jutunk oda, ami sokakat visszatart az online vásárlástól: a tanácsadás hiánya. Ettől sem kell tartanunk, gyakorlatilag minden webáruház elérhető telefonon.

Akik tehát elsőként kényszernek fogják fel azt, hogy speciálisabb gumiigényük miatt a nagyobb választékot csak online találják meg, valójában csak előbb tapasztalhatják meg az internetes gumivásárlás előnyeit. Nemsokára alap lehet az is, hogy a középkategóriás gumikat így fogjuk beszerezni.

Korábbi bejegyzések: