Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

215/55 R 17 AH01 XL TL AEOLUS

11.900 Ft (9.370 Ft + ÁFA)
Gyártó: AEOLUS
Nem értékelt
Mivel a nyári gumiabroncsok lágyabb gumiból készülnek, ezért azt javasoljuk, hogy ezeket melegebb időben használják . A futófelület mintázata elősegíti a lágy gördülést, így nedves úton is kiválóan működik. Erős oldalfalának köszönhetően pedig a stabilitása is tökéletes.

Kapcsolat

Rendelését telefonon is leadhatja.

Leírás és Paraméterek

Mit érdemes tudni az Aeolus gumiabroncs gyártó vállalatról?

Az Aeolus Tyres autógumi gyára, kiemelkedő gyártási technológiájának köszönhetően, ma már a 20 legnagyobb abroncs gyártó cégek egyike. 
A vállalat már több évtizede, hatalmas szakértelmével és minőségi alapanyagaival,  az egyik legnépszerűbb autógumi előállító üzem. Az Aeolus főként földmunkagépek, mezőgazdasági autók, személygépkocsik és pótkocsik számára szolgáltat kiemelkedő minőségű gumikat. A gyártó kiemelkedő hangsúlyt fektet a nagy teljesítmény, optimális élettartam és a kiváló minőség mellett a versenyképes árra is. 

Az Aeolus rendkívül széles palettáját folyamatosan bővíti, évente több mint 5 és fél millió gumit importál különböző országokba. Termékeik nagy része megtalálható a TutiGumi webáruház oldalán is, amelyeket vásárlóink, saját igényeiknek megfelelően, pár kattintás segítségével elérhetnek. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Segédlet a megfelelő abroncs kiválasztásához!

Hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb gumiabroncs MÉRETÉT, gyorsan egyszerűen, de mégis a legnagyobb körültekintéssel.

- Legegyszerűbb módszer a gépjárműgyártó által ajánlott gumiabroncsméret kikeresésére, a vezetőoldali ajtó belső ajtófélfáján,esetleg tanksapka       belső felén található. A legtöbb járművön található egy matrica, amelyen ez az információ szerepel, és amely az ajánlott abroncsnyomást is tartalmazza.          

                                                             

 - Nem a leggyorsabb módszer itt kikeresni, viszont a jármű kezelési útmutató is tökéletes forrása a járművével kapcsolatos információk begyűjtésére. A  legtöbb kézikönyv tartalmazza az ajánlott gumiabroncsméreteket, és az ajánlott guminyomást is, az adott márka és modell különböző felszereltségi szintjeihez mérten.

- Jelenleg az autónkon lévő gumiabroncs méretének leolvasása. Ebben az esetben azért ügyelnünk kell arra, hogy nem mindig megfelelő a felszerelt abroncs mérete az autónkon. Nem gondolnánk DE IGENIS sokszor előforduló probléma. Több éves tapasztalatunk alapján, sok esetben az olcsóbb ár végett is kerülhet az autóra nem megfelelő méret.

- Néhány esetben azért van ám kibúvó. Itt arra kell figyelnünk hogy az általunk választott abroncs, váltómérete legyen a gyár által megadott méretnek. 
pl: 195/65 R15 váltó mérete 17"-ban a 225/45 R17 ebben az esetben ügyelnünk kell, hogy az abroncs teljes átmérője azonos, vagy +/- 2,5%-nál nagyobb eltérés ne legyen. A példán hozott mindkét abroncsok átmérője 635 mm. Szélesség ugyan nem azonos 19,5cm helyett, 22,5 cm re változik. Ha a kerékjáratban biztosan, elfér akkor nem okoz gondot. 

- A magyar forgalmiba nincs bejegyezve. Külföldön picit gyorsabb a dolog. A forgalmi engedély tartalmazza a gumiméretet. Pl Német, Osztrák forgalmik esetében.

- Rosszul megválasztott gumiméret, rengeteg problémát okozhat a gépjármű üzemeltetőjének.